Första advent!..





Åkte som sagt till Onsala i lördags tillsammans med fina Emma. Vi köpte med oss supergod thaimat och kollade på mammut, en film av Lukas Moodysson väl värd att se! Singstar och guitarhero är också värt att nämna, det förstnämnda är dock inte min grej, haha. Hämtade senare mina förfriskade föräldrar från en 50års fest med tema toga. Fick intrycket av att det inte bara är tjejer som gillar att använda kjol, haha.. Första advent spenderades åt att fixa färdigt tågluffs fotoalbumet, efter mycket jobb kommer den snart genom brevinkastet, älskar att få paket hemskickat! Avslutade dagen med att se Mitt feta grekiska bröllop, vet inte om jag har otroligt dålig humor men jag skrattade så att det rann tårar ner för kinderna.

Idag har jag varit off, fick tyvärr ingen vidare sömn inatt. Tror att det ligger en förbannelse över den där bäddsoffan, sover aldrig bra i den. Jag och Karin var iallafall på hennes systers förskola och genomförde varsin aktivitet, efter det åkte vi hem till mig och skrev. Är förvånad att det flöt på så bra som det gick, men man har väl lärt sig något under de 2 år på utbildningen.. (Är för övrigt riktigt oinspirerad, kursen som pågår är lam och det känns inte som man har lärt sig speciellt mycket. Ingenting är obligatoriskt och det märks på svårighetsgraden när man väl är där. Är det verkligen universitet man studerar på? Nä, skärpning!) Efter plugget bar det av till Askim där jag mötte upp kusin Jessica och mormor, hämtade sedan bror på hans jobb och åkte till Ikea. Fick köpt lite julsaker och annat behövligt till hemmet. Ikea, fina grejer det där! Tittar just nu på faddergalan. BRA! Viktigt att få insikt hur andra människor har det, och bra uppträdande av artisterna! Snart blir det, förhoppningsvis, en god natts sömn i min egna säng - sov gott älskade familj och vänner!

 

 

 

 

 





sammanfattning..





Veckan som har varit.. Promenader, skola inkl redovisning, lön + csn = mat + shopping, färgning av Sandras hår och glöggafton hos lisa med girlsen..

 

Nu bär det av till Onsala. Andas frisk luft, skjutsa mor och far tillochfrån en toga-fest och mysa med Emma.

 




Heidi Hirengen..





Kom in på Heidi Hirengens
hemsida för ett tag sedan och fann hennes fina porslin. Gillar mest tribute och replay kollektionen. Färger att lysa upp novembermörkret med..

 

 



 


En klocka runt min handled..





Något som jag aldrig intresserat mig av innan är klockor, det kan mina kära föräldrar intyga. En klocka runt handleden skådades lika sällan som jag hade jeans på mig när jag var yngre, och jag hatade jeans (..det gör jag fortfarande) ! Nu har jag dock kommit på mig själv att spana klockor hela tiden. Det finns så sjukt många, och snygga är dem! Alla nedan kommer från märket Nixon och finns att köpa på
junkyard.

 




Halsbandskväll hos MayorEkeblad!..


Ni som gillar tavlorna och halsbanden som jag bloggat om kan själv gå och kolla in dessa vackra ting ikväll - do it! Vet inte om jag själv hinner, men det kommer fler dagar! Var? - Nordenskiöldsgatan 7A, en tvärgata mellan Linnégatan och Övre husargatan.








Snälla tomten..


Snälla tomten - jag har varit snäll i år..






Matbord Fusion - IKEA . Tavlor - Mayor Ekeblad . Armband - smycken4u
Örngott & duschdraperi - Cassandra Rhodin H&M . Doftljus - Voluspa
Watkins' box of pin ups . Menytavla med tillhörande bostäver
En hoya "porslinsblomma" till badrummet . Egg chair Limited Edition - Fritz Hansen




Fredags-lördags-söndagsmys..





Denna helgen har varit lugn. Inget negativt med det, man måste inte festa eller hitta på saker hela tiden, vem orkar det egentligen? Igår var det middag hos älskade mormor, hon är fin hon - och duktig på att laga mat! Efter middagen tillbringade jag en stund framför tvn tillsammans med Matilda och hennes Michael. Idag har jag varit på bio med Therese, bio är mys och hon likaså. Är inte så stort fan av twilightfilmerna som de flesta andra verkar vara men bra är dem allt. Sen tackar man väl inte nej till snygga, vältränade killar heller? Haha.. Nåväl, ett bättre avslut på helgen än Bridget Jones finns väl inte, brittiska kärlekskomedier is the shit!

 



 


Idolfavorit: Calle!..





I fredags var jag och Jenny hemma hos Sofie och hade det mys. Thai och Idol. Måste, precis som Sofie, visa upp min favorit. Calle såklart! Han är bäst (även om han inte är mest "idol"), har vart fast sen han körde walking in memphis som auditionlåt. Enjoy!

 



 


En grå novemberdag..





Idag har vart en slapp dag, men sånna får man ha ibland (eller ofta?).. Lagom till lunch kom Sandra förbi och höll mig sällskap, tillsammans lagade vi god lax. När hon begav sig till jobbet (ja någon får ju vara duktig i gänget) mötte jag upp kusinjosefine. Vi gick en sväng i linnéstaden, självklart med paraplyet över oss, handlade mat och kikade in i AnnaLenas fina
ateljé och gick sedan hem till mig för att baka kanelbullar och laga middag. En riktigt mysig dag med fint sällskap. Nu blir det sängen, imorgon är det min tur att ta hand om gamlingarna! :)

 



ps.

Det är alltid trevligt med en kommentar eller två, och det riktas till alla inklusive dig min kära far.


smycken4u..




Två coola armband från
smycken4u för endast 39kr styck - me lajki..






any time now..





Hittade dessa för ett tag sedan, kommer dock inte ihåg vart, men jag gillar!











Bonde söker fru..





Jag kan inte hjälpa det, jag är en sucker för bonde söker fru. Kommer på mig själv när jag sitter och flinar..



"Vi är alla glada bagarbarn
bullfest, bullfest hela dan"





Jul på Liseberg, parfymjakt och födelsedagsbarn!..




I fredags var jag som sagt på Jul på Liseberg med Nicole. Underbart, finns inget mysigare än tusentals ljus som lyser upp nöjesfältet som är fyllt med nöjda människor som njuter och handlar från årets julmarknad. Jag har julkänslan inne, och tiden som är kvar tills det är julafton ska bokas upp med många roliga saker. Det blir glöggkvällar, julbord och möjligtvis mitt och Matildas omtalade kyrkobesök, haha. Bak av lussebullar får inte glömmas! Kanske att man skulle våga sig på lite julgodis också? Trots att jag städat och rensat en del i lägenheten på sistone så hittar jag inte laddaren till kamerabatteriet, tills vidare får ni mobilbilder..







Jag har en ovana att fästa mig vid saker som alltid ska sluta säljas, riktigt typiskt när det gått så långt att man knappt kan leva utan det. Parfym, vilken grymt bra uppfinning va! Fick dock, för några veckor sedan, veta att min favorit inte tillverkas längre och till min fasa inte fanns kvar någonstans, inte i Sverige eller USA iallafall. Men, efter mycket letande hittade jag en internetsida i England där jag efter många om och men fick tag på två av deras 5 sista flaskor. En mycket nöjd Maria hade ni sett om ni träffat mig efter skolan idag då jag hämtade ut mitt paket, som för övrigt levererades snabbare än många svenska internetsidor gör. I torsdags eftermiddag beställde jag, paketet kunde jag hämtat ut igår. HELL YEAH!





Vill passa på att gratta Matilda som fyllde år igår och Sarah som fyller år idag! Båda 22 år "gamla"!






Jul på Ikea!..




Igår var jag och Nicole i Kållered och strosade runt. Chilli har fått in många fina tavlor, rusta hade precis som vanligt så mycket smått och gott så man uppehöll sig en lång stund. Träffade Bettan inne på k-center, riktigt roligt, speciellt efter helgens bravader. Kollade in stekpannor på coop (hm, undra varför?) Men, vårt mål var ändå Ikea - SÅKLART! Där hade julen kommit igång ordentligt, och jag börjar få den rätta känslan, yes! Kanske är lagom till imorgon då jul på liseberg startar. Dit ska nog jag och Nicole och mysa en stund, vi har det alltid mysigt ihop hon och jag. Men nu ska läsa det sista inför bokdiskussionen imorgon sedan blir det helg, inklusive kaffekalas för syster, en aning sent med tanke på att hon fyllde år den 31 augusti, men vad gör det?

 


 

 

För övrigt har jag, Nicole och Emma startat en smyckesklubb. Vi kände väl att det var mer i vår smak än en bokklubb, och man måste ju få en anledning att träffas lite då och då, eller hur? Detta armbandet lyckades jag få ihop förra gången. Tips på pärlbutik är millefiori på linnégatan, man känner sig som ett barn i en godisaffär när man går in där, mycket trevligt!

 


 


AnnaLena Mayor Ekeblad!..



Ni som känner mig väl vet att jag tycker mycket om konst och design. Att jag är pysslig av mig och att det jag gör eller köper ska betyda något. Med en mening bakom allt blir det så mycket starkare. När jag målar själv brukar jag ofta ha ett ord eller en mening med någonstans, som passar in, som betyder något. Har du varit hemma hos mig vet du att det finns en kommunikationstavla vid min tv, underbar, den innehåller flera tryckta ord och man kan läsa den och tolka den precis som man vill! Varför jag skriver om detta är för att jag för längesedan, som nyinflyttad i stora staden Göteborg, var ute på promenix och hittade den finaste ateljén. Står du utanför kan du se massor med tavlor som smyckar väggarna och i fönstret finns det smycken som jag tror tilltalar många, bland annat hennes ugglehalsband som även finns att köpa på designtorget. AnnaLena Mayor Ekeblad heter hon, den duktiga konstnären. Tänker inte skriva mer, ni får njuta av bilder från hennes
hemsida och blogg istället!


 

 


 


Att fånga en fjäril..


Vi kallar den lycka, den är svår att fånga, den vill slita och rycka..

 



Lars Winnerbäck!..


Söndagen den 1e november var det dags för årets Winnerbäck konsert. Aningen rockigare och med färre gamla godingar, men lika bra som vanligt. Me like! Denna gång var självklart granne Sarah med, likaså hennes syster Maria och Sandra. Fina tjejer det där!












Fars dag..


Söndagen spenderades i Onsala där vi åt födelsedags- och farsdagmiddag. Fina familjen och god mat, kan inte bli bättre! Och självklart är min pappa bäst, så det så! Och min mamma med of course!


 


 


Barndomsminnen..



Det roligaste med youtube är att hitta riktigt gamla klipp. Minnen från ens barndom. Kom in på
Hagelbäcks matrast, ni vet han som ritar i filmjölk? Sen hitade jag Ika i rutan, mjölktandsmössentrasdockorna, tummen, luftens hjältar, tippen, de vilda djurens flykt, barbapapa, pelle kanin, doctor snuggles, bumbibjörnarna, krambjörnarna, my little pony, djurgården och bo-ko, pingu m.fl.

Man blir sådär varm inombords, lycklig, haha. Och man kan verkligen alla "låtar" utantill..

Hittade också ett bröderna fluff klipp och även om jag själv inte tittade på det så värst mycket när jag var mindre så måste jag ge en applåd till Sandra, Frida och Lisa som var just bröderna fluff och flint kalle på min halloweenfest, grymt bra jobbat!



BiRTHDAY GiRL!..

Igår var ingen vanlig dag, för det var Marys födelsedag. HURRA HURRA HURRA!


Efter en välförtjänt (jo men det tycker jag allt) sovmorgon blev det städning av hela lägenheten, något som tog tid vill jag lova. Var självklart inte iordninggjord när de första gästerna knackade på dörren, men vem dog av det? Haha, stackars mina gäster, sorry!.. Jag och några av mina flickor förfestade lite innan det var dags att promenera ner till chez för att äta. Maten var god, alla mätta och belåtna. Vissa åkte hem medans andra fortsatte till Nivå, där blev det party så att svetten rann!





Tack alla mina fina vänner för gratulationer och presenter, finns inga bättre än er!

 


I want my money BITCH!..


Halloweenparteeeeeey!..


I lördags var det Halloweenparty i Holmbergs hus och alla som kom var utklädda. Vi hade Lucifer, Freddie, Michael, bröderna Fluff m. fl på besök, och sist men inte minst vinnaren i maskeradtävlingen: kapten klänning, Greger! Alla var riktigt snygga! Tack, tack, tack för en grym kväll alla mina underbara vänner. Riktigt lyckat var det, och fina presenter fick jag, oh ja! Fler bilder kommer snart!