Lägenheten..


Har äntligen vart på visning! Vad kan jag säga, bra planlösning och finfin utsikt men usch och fy: vilket renoveringsobjekt. Det gäller nog att ligga i som hyregäst, och det ska jag! När vi letade runt efter tvättstugan hittade vi utställningsexemplar för nytt kök, nytt badrum och nytt golv. Tänk om jag har sådan tur att det ska totalrenoveras och att det kan fixas innan jag flyttar in, hoppas! Tog några kort, men föräldrarnas kamera har nog levt sitt liv, den. 

 

Utsikt från Landalberget.
 Utsikt från lägenheten..


 

 En del av köket.


 Hallen, men en liten walkincloset och toalett
.
Coldplay..Pratade lite med Therese idag, det var längsedan! Hon kämpar på, arkitektlinjen - chalmers. Riktigt duktig! Det var ju en annans dröm för några år sedan. Hon hade iallafall sett på Coldplays hemsida att de ska ha en spelning i Sverige i september. Så den 18 september beger vi oss till Stockholm, Globen för att äntligen kunna bocka av en konsert med Coldplay från listan. Det har vi nog pratat om sen högstadiet. Haha, men det är aldrig för sent. Om någon vill följa med: säg till innan måndag!

image98

www.myspace.com/coldplayDay Birger et Mikkelsen..

 Just Sweet
 Day Birger et Mikkelsen
 Day Birger et Mikkelsen
 Josefssons

can i take a picture of you?..


Fick ett kort från kusinen från mormors 80års kalas. Vad händer?
Haha, jag ser verkligen ut att ha superroligt. Not.
Syster. Malin tar kort på fotografen. Bror 


Jag lider med Liedman och klagar på moppekurser...

Att skriva hemtenta är mindre roligt. Den största frågan är nog varför det ska vara sådan tidspress. En annan är varför varje fråga innehåller tusen frågor i sig. Denna hemtentan består av tre stora frågor, varje fråga skall besvaras med 6000 till 7500 tecken inkl. blanksteg, detta motsvarar cirka 3-4 sidor. Frågorna är så ojämnt upplagda att en skulle behöva besvaras med 6 sidor medans en annan med 2. Varför ska de göra allt svårare än vad det är? Det kommer bli en intressant utvärdering efter denna kurs. Jag har själv många frågor i lager.

Det finns mycket man stör sig på. Just nu går min lillasyster en eu-moppe kurs. På lördag är det dags för deras praktiska övning. Några timmar i Fjärås skall ge dem kunskap om hur man kör moppe osv. Det mest ironiska är att de inte får öva på riktiga eu-moppar. nej, istället får de tillgång till varsin ciao, ni vet de där pyttesmå mopparna som inte väger ett gram jämfört med scootrarna. Vad är det händer? Tror de att 15åringar kör bättre i trafiken på 50 vägarna efter de övat på varsin ciao- bara för att det är enklare att svänga med de små pluttarna? Vad de behöver är att lära sig hur det är i verkligheten, så de inte anser att de blivit lurade då de kör sin inköpta eumoppe för första gången. Systers argument till varför de inte får köra den äkta varan är för att Kungsbacka kommun inte har råd att köpa in rätt material, det ständiga problemet- ekonomi. Så synd att det säkert är sant men ändå helt förskräckligt sjukt. Då är det bättre att köpa sig en ciao eller korado för ngn tusenlapp och köra ännu säkrare på gångbanan, än på vägen med något man inte har kontroll över som dessutom kostar en förmögenhet mer.

Satsa på en sånhär skönhet! Haha. Den körde jag runt på under det HELA år jag väl körde moppe,
vissa dar med en svart kåpa med röda blixtar på. Jag var värsta coolingen med hjälm och allt. Wow.


image87


Nåja, kanske är dags att lugna ner sig, haha. Jag som hållt på att skriva hemtenta i två dagar nu borde vilja göra allt annat än att skriva, men tangenterna glöder snart..

Fick bestämt en tid för lägenhetsvisning. Nästa fredag klockan 16.30. Den andre tjejen berättade att det var en fin lägenhet med bra utsikt. Hoppas. Hon sa även att den ska städas innan så nu är det upp till bevis, återigen.

Nu tror jag att jag är värd lite sömn, imorgon blir det till att satsa allt för att slippa skrivandet i helgen. Jag måste ha tid till att festa med girlsen! Jaa, Sofie, visst ska det bli roligt. Se hur lägenheten artar sig och vilka smaskigheter du har att bjuda på, riing om du behöver hjälp med något innan!

Gustav Klimt..

Jag kommer ihåg när jag och basgruppen gick runt i Haga för att fördriva tiden mellan två föreläsningar. Vi hittade en mysig lite affär med böcker om allt och lite till, men mest katter (?) och konstnärer. Vandrade in på en kompis kompis blogg för en stund sedan och det fick mig att tänka på den visiten. Jag hittade en korg med samlade bilder från olika konstnärer, bland annat Gustav Klimt. Gillar verkligen hans sätt att måla, hans färger och allt därtill. Ska gå dit imorgon, köpa mig det kompendiet så jag kan rama in de finaste och ha i lägenheten, det ska jag göra..

image83

       

Barnvakt och lägenhetstjafs..


Så var denna vecka slut. Tiden går så sjukt fort.

Idag har vart och Olle vart igång, cyklade blandannat till gropen - ett stort område där de byggt till riktigt tuffa och stora hopp. Kidsen älskar det, fast goa Olle vågade sig bara på de minsta, men jag förstår han, haha. Nästa söndag blir det nog ett till besök. Jag borde ladda och ta med mig en bättre cykel..

Imorgon blir det till att ringa lägenhetstjejen, hon får allt snabba sig annars tappar jag tålamodet och ringer ägarna. Och om detta blir fallet så lär jag vara rätt uppriktig, något jag inte vart fram tills nu, snarare för snäll för hennes bästa..
Fick för övrigt besök av kusin Jessica idag, hon kom förbi med min soffa.

Köpte nya glas igår. Orrefors mingle tumbler, i bronze. Riktigt fina.

Hittade en sida där man kan blanda ihop sina egna färgpaletter, orkar inte ge ett exempel nu men kolla in sidan!
www.colourlovers.com


 


Solsemester, ja tack!

Den dära förkylningen håller i sig, och många har den.. Stackars AC.
Igår blev jag hemma, och idag fick jag ställa in mina planer med Matilda, tråkigt är det.. Men på lördag blir det tjejerna i Göteborg. På fredag ska jag och mamma mysa med mormor, räkor och vin blir det. Undrar vem som får köra bilen, blir nog jag. Sen vi köpte nya bilen har mamma kört så få gånger att man kan räkna det på en hand, tror hon är lite skraj att förstöra den, haha. Pappa ska bowla i majorna, om jag minns rätt, så med hennes dåliga syn i mörker, som hon brukar skylla på, så drar jag slutsatsen att jag får köra volvoo.

Lägenhetstjejen ringde, tydligen var det riktigt skitigt och killen hade kraschat ett hyllplan i kylen, haha, men hon ska hyra en städfirma så städat lär det vara när jag får ta över den, yey. Snart blir det till att köpa målarfärg.

Har antagligen ett sommarjobb på gång, hemtjänst i Kungsbacka.. Bra att testa på något nytt. Att jobba med människor är det jag ska göra. Arbetslivserfarenhet är viktigt, så det så Joss, så du och jag kommer kicka some ass. haha. Nä, men det är fint det vi gör. AC grät nästan när jag berätta om våra planer. Och om inte annat så kommer vi har en sjukt härlig semester innan skolan börjar, jag längtar redan! Just nu ligger priserna på 7500 men vi ska fiska i sjön, för så dyrt ska det inte vara när vi är redo för sol o bad i annat land.

  

Imorgon Ska jag jobba för mammsen, ta hand om goa Hampus. Ska tydligen vara öppet hus på fritids också så det blir till att träffa en massa föräldrar. Ska sitta barnvakt för Olle också, han och jag är värsta hockeylaget, bäst!!

Nu blir det natten, sov gott.

besvikelse..

 


 

jag blir så besviken.. jag och far min åkte in till övre besvärgatan för att checka in lägenheten,, det slutar med att vi får sitta utanför i nästan två timmar, och när tjejen som har den väl dyker upp visar det sig att de bytt lås till både porten och lägenhetsdörren, så det blev till att åka därifrån utan att ha sett lägenheten, jo förresten, jag såg in genom brevinkastet och såg en bit av golvet, ljusare än jag  trott. kul kul cykelhjul. not.
Do you believe in what you want?
älskar när man hittar låtar som man lyssnade på för evigheter sedan. fick ett ryck när jag kollade metaltownbanden och lyssnade loss mig på in flames, danko och bullet.. nu är det jimmy eat world..


fick för några dagar sedan veta att visningen för lägenheten blir av nästa lördag, weei. efter det kommer den stå tom så när den blivit besiktigad och städad är det fritt fram att flytta in.. ska bli skönt att få bort alla lådorna man haft runt sig i några veckor nu, haha. dags att börja måla möbler också..

image76

Näst längst upp i mittendelen kommer jag förhoppningsvis bo om en månad.

Cheers'