Vad faller du för?..

Det där med att förbestämma saker är bra, MEN, jag älskar också när det är spontant.

I fredagskväll var jag och Nicole spontana.
Vid 21.30 vandrade vi ner till linné och åt middag på en av alla uteseveringar.
Gick sedan en liten promenad i partystaden Götlaborg, mötte några vänner som festat till det.
Tog oss hem till mig igen, myste och kollade film.
Alldeles lagom.


Varför gör man inte gör sånt oftare?


En sväng till kungen..

Åkte en sväng till kungsbacka förut idag och träffade Sofie. Vi köpte födelsedagspresent till en vän som snart fyller år och satt i solen och gottade oss en bra stund. Mary har allt blivit lite brun, wohoo.



Fina Sofie.


out for a walk..











Grattis!..

Grattis på födelsedagen Malin!






only time will tell..

Det var ett tag sedan, men så blir det. Svackor, de hamnar man i ibland, life sucks - get used to it. Men life goes on, eller hur? Något fattas mig, men inte kan man få allt serverat på silverfat, man måste ge för att få, sant?

Detta är början på något riktigt bra, det kommer att bli bättre, och det känns som att det kommer bli en bra sommar, ett bra år.



I fredags jobbade jag på dagis, hade mys i solen med de små barnen hela dagen, finns inget bättre när vädret är på ens sida. Som vikarie fick jag självklart jobba sena passet, slutade 17.30. Hämtade upp syster på stationen och åkte och handlade sedan bar det av till Nicole. Vi hade riktigt trevligt. Åt middag tillsammans och kollade tv. Det var första gången, absolut inte sista..

I lördags fick jag äntligen komma tillbaks till mitt hem, mor och far fick ju låna min lägenhet från torsdag till lördag. Finns inget bättre när det är nystädat, synd att man inte har pli på sig själv hela tiden. Och levande blommor, ja tack. De saknade lite grejer när de sov över som de så snällt inhandlade åt mig, tack mina fina föräldrar!
Fortsatte dagen med gröna fingrar, Simon ville ha det fint på sin uteplats inför grillkvällen. Fint blev det och grillade det gjorde vi! Att bara ha det chill med sina "nya" vänner, det är fina grejer det. Och när alla är på samma nivå och ingen överöstar någon annan, det gillar vi.

Söndag var lugn. Tack och lov för Matildas skull vaknade jag precis innan hon ringde mig för att fråga om jag ville komma över till nya lägenheten och äta fukost, självklart! Den var hur fin som helst, stor och rymlig, högt i tak, gamla detaljer överallt. På något sätt spräckte hon sina byxor så vi fick ta oss till H&M för att köpa nya. Efter shopping åkte jag hem till mitt badkar, har någon gått och blivit beroende kanske? Blev sedan upphämtad av Simon och Nicole, middag på Max, sedan tv-tittande hos mig.

Igår vart det en kort dag i skolan, en ganska oinspirerande föreläsning tyvärr, fördelen var att den endast höll på i två timmar. Träffade Lisa "Britney" Haneson och gick till Safjället som det så fint heter. "Skogen som du inte visste fanns"- mitt i smeten. En bra skog med många promenad och joggingslingor och utsikt över hela Mölndal. Är så härligt att ha sina vänner nära sig, så man kan ta en spontan promenad och umgås! 

  

Efter en timme eller två åkte jag hem till Nicole, vi är bra på att bara vara, och varför inte bara vara med någon annan. Nicole, du är så fin, en underbar vän, hoppas du förstår det.



Idag har jag läst kurslitteratur, vart ute på hemligt uppdrag med Nicole, mött upp Simon och fikat en stund. Nu är jag i Onsala, skall ha praktik imorgon och det är närmst om man sover här.



Det var värst vad mycket text det blev här, dags att sova nu kanske.
Take care..

fredagsgodis 2..


fredagsgodis 1..


out for a walk..




  
  
 
 
 









coldplay - til kingdom come..

idag har jag pluggat och storstädat lägenheten. imorgon kommer mor och far hit och sover tills på lördag. jag ska vara husvakt och vara med systra mi, och jobba lite. har blivit mycket onsala på sistone, men i detta vädret är det hur fint som helst. får ha bilen dessa dagar också, så akta er när ni är ute på vägarna, haha. fick reda på att jag ska jobba 8 veckor i sommar, det tackar vi för! nu blir det sängen. puss på er alla fina.



lite musik innan sängen..




Påskhelg, hell yeah!..

I fredags var jag, Nicole, Claudia och Brownie på landalaberget och hade det mys.

   

 

Efter åkte jag och Nicole hem till henne och gjorde oss iordning.
 Det blev förfest och tacopaj hos Claudia med Malin och Emma.
 Hamnade sedan på Nivå, hade det riktigt najs!

 



Nicole fick nattbesök av en vän från ö-vik så natten mellan fredag och lördag bjöd inte på många timmars sömn.
Vi hann iallafall göra oss iordning, destination Onsala.
Hela familjen Holmberg och Nicole var samlade. Det blev letande efter påskägg och god påsklunch.
Körde även runt Nicole och visade det som Onsala har att erbjuda, och när är det bäst om inte i vårsolen!

 
röda holmen

  




Kvällen erbjöd 90-tals fest hos Soife och Oscar. Alla fick till sina outfits riktigt bra och oh så roligt vi hade!
Vi tackar ett av de bästa paren i Kungsbacka för en superkväll! Bilder kommer senare.




Timmarna vi inte fick sova natten till lördag tog vi igen natten till söndag. Skönt att få sova ut!
Dagen tog vi i lugn fart. Åt hotellfrukost, städade, gjorde oss iordning. Åkte hem till mig, käkade pizza.
Begav oss till kalla slottskogen där Malin, Claudia och hundarna sedan höll oss sällskap .
Kvällen avslutades med Jalla Jalla och skjuts hem efter hämtande av Jocke vid korsvägen.


 




Summan av kardemumman:
Bästa helgen på länge.


Mary signs out..


do it with a heart wide open..







Måsarna anfaller..

Igår åt jag lunch med Matilda, stackarn kämpar sig igenom jobbet trots att hon är sjuk, då är man ansvarsfull, en riktig medarbetare (och framtida chef?). Har inte setts på ett tag så det var mys att träffa henne, även fast det bara var en kort stund! Efter mötte jag upp Nicole, vi kollade runt i affärer, fikade med fiskmåsarna vid kungstorget, myste med lejonen vid gustav adolfs torg och kollade i ännu fler affärer - på jakt efter något hemligt, ooh.
Summan av kardemumman, en fin måndag med två fina vänner!





  



Av någon konstig anledning somnade jag aldrig inatt, detta resulterade i att jag kom några minuter försent till föreläsningen. Såå, utan sömn har dagen har gått i halvfart, har trots allt fått gjort en del. Inhandlat diverse nödvändiga saker, tvättat alla fönster så man kan se vårsolen, tagit en avkopplande bad, och nu ligger jag i soffan och kollar på the bucket list, en riktigt rolig och fin film.

Imorgon blir det workshop, letande efter 90- tals outfit, thaimat med Malin och övernattande i Onsala hos mami, papi och systra mi. Åh, vad jag saknar Onsala, speciellt när det är så härligt väder som det är nu!

So long friends. Take care..


Konsten att vara en livsnjutare..



Ibland får man dra till med att vara värsta livsnjutaren. Idag var jag på botaniska med klassen, efter blev det promenad i slottskogen med Karin och hennes syster. Satt sedan en stund på landalaberget och njöt av solen, därefter lekte jag mästerkock och lyxade till det med laxpasta (med risk för att tröttna efter restaurangbesöket i lördags, nono). Sitter nu i soffan och njuter av en strongbow, det är fina grejer det! Haha, herregud, ibland undrar man vad man håller på med.

  
  


Winnerbäck..




Universeum.

  
  



I fredags vart det partey på Hard Rock med Karin, Carin och Sandra. Ska man dit och festa så är det äntligen fredag med mix megapol man ska satsa på, wohoo. Vi hade det najs, åt gott och lekte med heliumballongerna, att det krävs så lite för att ha så skoj, haha.

   



Igår var det dags för Mary och systrarna Franzén att se dokumentärfilmen om Lasse. Åh, den mannen är grym. Det var en vemodig stund i haga bios salong, alla minnen kom tillbaks till en, alla konserter man vart på. Jag säger då det, en sommar utan winnerbäck är inte en riktig sommar, det kanske blir ett besök i hultsfred trots allt?

Lycka.



Efter filmen blev det laxpasta på vin o bar, mysigt ställe som är värt ett besök. Kvällen avslutades med några drinkar på vasastan tillsammans med fotbollsspelaren Anders Svensson, skämt åsido men han var där! Träffade även på Emma Green och Yannick Tregaro innan bion, de skulle tydligen fira att det äntligen var lördag med lite gott gotti gott gott i Annedal. Med det fina vädret och tittar alla stadsbor fram, även kändisarna, haha.

 



Söndagen har varit lugn. Tv, bad och promenad. Middagen åts på Max med hela 7 st ö-viks bor, de  är ju uppväxta med stället så det är klart att man var tvungen att testa! Me like..


Vad vore väl en bal på slottet?..

Åh, underbara sovmorgon! Gick ändå upp hyfsat tidigt för att försöka ta tillvara på dagen. Fick mitt första samtal av Nicole och strax därefter möttes vi upp vid järntorget för att leta balklänning till hennes syster. Man fick allt lite flashbacks från balen och studenten, och helt plötsligt stod man där själv i provrummet, haha. Trevlig torsdagssyssla. Vad sägs om denna klänning efter en vecka i solen? Herregud, vad blek man är...



Åkte sedan till mormor i Askim, hon ringde mig igår och ville bjuda på en lunch/ middag. Vi hamnade till slut här hemma hos mig och åt den gooda middagen som hon lagat. En mysig stund fick vi tillsammans, hon är allt bra min mormor!



Kom hem för ett tag sedan från en härlig promenad i slottskogen med Simon, kan inte sluta att njuta av att bo i storstan, centralt och nära till allt och alla. Nu sitter jag här i soffan, kollar på criminal minds och de fina påskliljorna jag fick av mormor.



Imorgon blir det studiebesök på universeum med skolan, skall blir intressant, har ju aldrig hunnit besöka stället! Efter det blir det jakt efter den perfekta outfiten till 90-tals festen hemma hos Sofie och Oscar nästa vecka och sen avslutas dagen med ett besök på Hard Rock med Carin, Karin och Sandra. Can´t wait!

Take care..

UNICEF - för varenda unge..



Vilken underbar dag det har varit! Har tagit det lugnt, målat och suttit på landalaberget och njutit av solen. Träffade upp Malin strax efter 15, vi kollade i en massa affärer och köpte falafelrulle på kungstorget, mums! Sedan vandrade vi över bron för att komma till backaplan. Såg på minnesstenen för diskoteksbranden. Har inte haft vägarna förbi innan, kanske är dåligt av en. Kommer ihåg när branden var, sov hos en barndomskompis i högsbo, vi såg all rök från hennes radhuslägenhet, skrämmande och overkligt, längesedan var det.
 

 

Malin hittade en clown och Maria fick flashbacks från när hon var liten och var livrädd.
- Ballong Ballong!
Sen kunde man ju inte glömma bananen hemma, det går icke!

 

Malin hade köpt ett hundrakort så vi kunde åka spårvagn hem. Och det gjorde vi, alldeles själva, i fina solnedgången.

 

Tack för en härlig dag Malin, det behövde jag.
Over and out..



Vill bara uppmärksamma att Unicef precis startat en kampanj: För varenda unge.
Köp en pin på Apoteket eller H&M eller bli världsförälder som jag.
Visa att du vill göra skillnad!