Plugghäst - no no...

Jag har verkligen ingen pli på mig, jag är så dålig på att plugga. Jag orkar inte. Någon som har några tips på hur man läser alla tjocka böcker utan att tröttna? Buhu, dags att ta tag i sig själv - yes.


Play for me...

Idag har jag gått med kurslitteraturen under näsan hela dagen, nästan, så länge jag har orkat iallafall. Även under promenaden bort till Matilda. Jag skulle överraska henne med en sak men hon kom på mig, mindre spännande, men det blev bra ändå. När jag är i min värld är jag okontaktbar, det fick jag bevis för idag. Haha.

På tisdag nästa vecka är det Saybia på Sticky.
Daniel Lemma ska ha en julkonsert på Nefertiti den 20 december, kanske är något?


Sist men inte minst, någon som får mig att vilja börja spela gitarr igen. Andy McKee som spelar tillsammans med Don Ross på Konserthuset på fredag. - Någon som vill hålla mig sällskap?



"vad hände med fjärilshuset?"

Igår mötte jag upp kusinjosefine vid järntorget. vi åt lunch, gick på stan och sedan hem till mig. jag storstädade och bagaren själv fick göra muffins eftersom mor o far kom förbi senare för att borra i väggarna lite. efter några muffins och inga hål i väggen då fars borr var för klen åkte föräldrarna hem. Jag och Josefine gick upp på landalberget och satt och kollade på solnedgången. vackra som vi var var vi tvugna att ta lite kort. Det sista är bagarejosefinesomgörplattaweinerbröd´s foto som ska skickas in till olika modellagenturer. Eller?

  



Efter föreläsningen samt basgruppstiden (då vi lyckades bli färdiga med textanalysen, weei.) idag gick jag och Karin till trädgårdsföreningen. Sista veckan av trädgårdsutställningen där Göran, grannen hemma i Onsala, samt Eva Elmquist medverkat och vunnit pris. Göran är en riktig trädgårdsfantast, tar man en tripp i hans egna trädgård känns det som man är på ett helt annat ställe, han har känslan om man säger så. Eva Elmquist är en  glaskonstnär från Myra i Kungsbacka. Det är hon som gjort den fina tavlan jag har. www.hilmersgarden.com Hon bidrog med glasblommorna som syns därnere. Vi drog fram min mobiltelefon och lekte fotografer, vi flippade ut, hade våra interna skämt från basgruppen, en riktigt rolig eftermiddag. Otroligt snygga bilder blev det, hahaha.

 
  
  
 

- "och jag, jag kan helt enkelt inte sluta le"..

Har ingen riktig uppfattning om vad det är fär dag eller tid. Gårdagen har satt sina spår om man säger så.

Coldplay igår, sjukt grymt bra. Definitivt en av de bästa konserter jag varit på. Det var helt otroligt. Alla minnen man har, så länge man lyssnat, alla låtar, den nya skivan. Pampigt, allsång, att de springer genom publikhavet och spelar på en liten scen mitt bland sittplatserna. Ojoj säger jag bara. Jag är nöjd, såå nöjd..

Innan konserten åt vi lunch och vandrade runt på stan. Fikade i gamla stan och begav oss mot söder. Spanade in: Idol-Danny, Peter Jöback, Inredar-Jon och senare Martin och Jepson från The Ark. Vi tog oss till Pixel Family där Oscars kompis Kevin jobbade, riktigt snyggt kontor med Star Wars flipperspel och Donkey Kongspel, coolt. Efteråt tog Kevin med oss till en indisk restaurang där maten var hur god som helst. Efter var vi så moderna att vi köpte tunnelbanebiljett via mobilen för att ta oss till globen. Konserten var som sagt hur bra som helst.. Tiden därefter lämnar vi osagd, som Sofie sa. Inte värt att prata om. Kan bara säga att vi gjorde ingenting fram tills tåget gick klockan 06.05 förutom att klaga på trötthet.. Oh my. 


  
Sofie trodde att hon tappat sin tågbiljett, men hon hittade den!
Väldigt charmiga badmössor från Lagerhaus.
Star Wars flipperspelet. 
   
Jag och Sofie. På väg mot Söder.

  
  

 Jonny dricker milkshake från Max, tid 03.10.



Nu är det sängen. Imorgon: ullared med Sandra.

extra extra..

 
mor o far


kusinjosefine, jag och syster

Allt ordnar sig tillslut..

Jag är riktigt omotiverad. Jag är inte det minsta intresserad av att plugga, av att läsa alla böcker och häften. Jag är trött på folk som inte hör av sig när de själva är de som tjatat. Jag orkar inte förbestämma allt - för vem är sugen när man väl är framme vid det bestämda? Jag är trött på att hosta och jag har snart inga näsdukar kvar. Jag har ångest, jag är sjuk men ändå känns det som att jag måste gå till skolan imorgon. Jag måste bli frisk, på torsdag är det Coldplay i Sthlm. Jag behöver köpa dvdhyllor, ikea någon?



Jag älskar att hänga över fönsterkanten, blunda och andas in den kalla luften på kvällen. Jag är tacksam för min lägenhet, att jag hade sådan tur. Jag tycker om Matilda, att hålla henne sällskap på jobbet och prata ut om allt som händer i livet över en kopp kaffe. Jag börjar få tillbaka lusten att måla, jag älskar att kladda. Jag är glad för att min basgrupp fungerar så bra, vi är bäst och jag är så lycklig och glad för min kusin Anna och hennes André som ska få barn i februari.




Lite bilder..



Mikael och Jessica






Syster och jag.


Atlas, kusin David och kusindotter Elin.


Mosters man Peter gör Anders-minen.


Farbror Lalla är indian. (?)


Behöver jag tillägga att vi har rätt flummiga släktkalas?

Fyllesamtal..

 


Kom precis hem från födelsedagskalas för kusin Fredrik. 9 år fyllda och flera kartonger med lego blev det. Ikväll pratades det mycket om allt som hände på bröllopet förra helgen. Vi lyssnade av telefonsvaren på min mobil ett antal gånger och varje omgång skrattade alla så de grät. Min kära mor och moster var aningens berusade den kvällen och beslutade sig efter att ha dansat hela natten att gåsamt cykla hem efter festen. Efter att ha trillat några gånger och cyklat ner i diket fick jag väldigt angenäma samtal. -"Pusselipuss puss puss". Inklusive ett av de kända samtalen då min kära mor inte fattar att hon glömt trycka på stänga av knappen. Mycket underhållande, yes! Ikväll "misslyckades" moster med kycklingen och Jessica kom fram till att hon ätit många "hamburgare" i sommar..


 


Bröllop.

Kom precis hem från bröllopet, vilken dag! Snälla föräldrar kom för att hämta mig vid halv två för att köra mig och bror till Pilegården, där mötte vi upp brudparet för att bila tillsammans till hovåsbadet där vigseln skulle äga rum, foton togs av paret och alla barnen- så stiliga och fina allihopa! Med tanke på att det ösregnade imorse trodde alla att de skulle gifta sig i lokalen, men icke! strålande sol fick de, grymt bra! Jessica och Mikael fick gift sig, alla fällde några tårar, skålade med brudparet och tågade upp till lokalen för en stor buffe.. Hur många som helst höll tal, alla fällde tårar igen - jag har bara vart på ett bröllop för någon närstående innan och vad jag kan minnas grät ingen under den dagen - men idag fick många fixa till sitt yttre ett antal gånger för det var nästan pölar på golvet. Det var nog ett ovanligt blödigt bröllop men vad de varit med om under alla sina år är sjukt, de är värda allt, och lite till. Ett praktexempel på att om man kämpar för att få det bättre, försöker in i det sista - så kan allt gå vägen trots allt. Det blev lekar, tårta (som förövrigt var den godaste jag någonsin smakat), bröllopsvals och efterföljande dansmaraton. En släkting till brudgummen hade med sig sina tvillingdöttrar på 5 månader, herregud vilka charmtroll - och så var Maria fast, fick nattat den ena och som tack fick jag en spya på min axel, haha. Är iförsig ingen fara när det är från en bebis men jag hade min vanliga tur, yes indeed. Har om ni inte redan förstått det duschat sedan jag kom hem.. Med tanke på kvällens bravader inklusive djävulsbacken från linné så var jag lagom blöt när jag kom genom ytterdörren, haha..

Imorgon blir det till att tvätta för hela slanten, sedan kommer Lisa och kanske Anna hit för att baka muffins. Har kanske sagt det innan, men jag fick 6st stora muffinsformar i silikon plus en bok med 100 muffinsrecept av Lisa i inflyttningspresent - så vi ska välja och vraka och exprimentera i köket. Något jag för övrigt kommit fram till är att jag inte är speciellt naturbegåvad i köket.. Jag kan koka ihop mina egna "grytor", men att laga mat till någon annan det kan nog gå fruktansvärt snett om jag inte börjar öva snart.. Har till en bra början fått en riktigt stor bok med recept och bra knept av mor och far, kanske värt att läsa igenom snart, haha..

Nu är det sängen.
Puss

Bulgarien..

 



Har fått önskemål från den snyggaste modebloggaren som finns- Jenny, att lägga upp bilder från Bulgarien. Så varsågod, så här härligt hade vi det!

    Hotellet.
  
   Old Nessebar..
  Bulgarien hade konstnärer de med..
 Fräcka bilen..
  Ja, vi mådde illa när vi åkte båt, haha..
  Drinkar i Sunny Beach..