Nyårsafton!..
Då var det dags att fira in det nya året och till skillnad från att vara en engagerad tonåring kände jag mig rätt tråkig denna gång. Min första tanke var att stanna hemma och kolla på film, men efter att ha hittat en Malin och senare en Sarah som inte heller hade något att göra så fixade vi in oss på en fest dagen innan.

Tog det rätt lugnt under dagen, sov ut och badade, och lagom till att jag skulle fixa iordning mig hade jag första parkett till GPs nyårsfyrverkerier som gick av stapeln klockan 17.00 - vackert! Kan man bo på en bättre plats i Göteborg? Jag älskar min lägenhet! Vandrade ner till mataffären och mötte upp mina nyårskamrater, inhandlade kvällens ingredienser och någon timme senare satt vi ner vid bordet och åt tacos (?) och drack sommardrinkar (!). Sandra som så flitigt hade jobbat under dagen kom senare och gjorde sig iordning och vid 22.00 tog vi oss alla ner till 2a långgatan och vänsterpartiets (?) lokal där festen höll hus. Eftersom att det var Sandras vän som anordnat denna fest kände varken jag, Malin eller Sarah någon speciellt väl vilket resulterade i att vi alla tre kände oss som mobbade barn, men misstolka inte, vi hade trevligt så länge det varade! Eftersom att vi kände att vi ville njuta av alla fyrverkerier som Götlaborg hade att erbjuda begav vi oss vid 23.30 med siktet inställt på Skansens krona. Vi vandrade alla trapporna upp, tillsammans med en stor skara av Göteborgs invånare men fick stanna vid sista trappsteget. Det är klart att man inte hade tänkt på vilket väglag det var där uppe på toppen, tro mig när jag säger att det var kaos med isbanor från alla håll och kanter. Jag hittade en lyktstolpe att klamra mig fast vid men alla andra människor klättrade i gräset för att komma högre upp eller åkte kana för att det var så halt. Gångbanan var istäckt så enda sättet att ta sig längre upp var att klättra upp på muren (där alla stod och tittade) eller ta av sig skorna och klättra upp i gräset (Sarah). Haha. Eftersom att jag höll balansen mot min kära lyktstolpe fick jag agera livlina åt resten av folket. Det var iallafall underbar utsikt och vi firade självklart detta ögonblick med skumpa och skratt! Träffade också Matilda och Michael, de var dock några av de få människor som klarade av att klättra högre upp, med skorna på! :)

Efter ett tag valde vi att avlägsna oss men just precis var det en kille som inte fått stopp när han åkte på isbanan vilket resulterade i att han fortsatte ner för några trappsteg och fick så ont i ryggen att han blev liggandes. Sarah tog tillfället i akt att ringa 112 för första gången i sitt liv och efter guidning av sos kunde den extremt alkoholpåverkade killen ställa sig upp utan andras hjälp, han hade ont men verkade klara sig rätt bra ändå. Intressant var det att folk skulle leka låtsasdoktorer. Den första killen som var på plats för att hjälpa till började slänga runt hans ben för att se att han kunde röra sig, efter att han sedan frågat vart kille hade ont och killen svarat: ryggen började han vrida och "slänga" runt hans huvud. Inte riktigt vad jag hade gjort om någon låg ner och haft ont i ryggen kanske.. En annan kille som var aningens koko i huvudet var han som tog fram kameran och började ta kort på killen, när alla började skrika på han så försvarade han sig med att han dokumenterade, strax efter sprang han ner för trapporna, antagligen av skräck för alla dödsblickar han fick.

Iallafall, när läget var under kontroll gick vi mot hagakyrkan där tjejernas spårvagn gick ifrån. Efter att ha vinkat hejdå begav jag mig hemåt för att sova, har ju jobbat idag! :) Imorgon ska jag sova ut, städa lite och sedan få besök av Lisa, movietime it is! Nu blir till att sova!GOTT NYTT ÅR ALLA UNDERBARA!

Kommentarer
Postat av: Mor

Gott nytt år till dig med!!! Det var en händelserik nyår.Hoppas att någon gång få se fyverkeriet från din lya!Puss Puss

2010-01-02 @ 23:55:43
Postat av: jenny

ja,harregud vilken kväll. tur att det finns så ansvarstagande människor som ni mary. alla andra är idioter!!!! :) puss och gott nytt på dej!

Postat av: Nicole Galvez

Va mysigt! underbart!

2010-01-03 @ 16:40:11
URL: http://nicolegalvez.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback