Limefilé á la Arla á la Therese á la Annicka..

Igår hade jag det mysigt med Malin. Vi promenerade från korsvägen hem till mig, drack kaffe,åt god improviserad mat och kollade på tv. Sedan blev det plugg och sömn.




Idag hade vi gestaltande redovisning samt diskussion av vårt arbete tillsammans med de andra basgrupperna. Calzone ville utsmycka sig lite extra, det blev en blöja med smygreklam för dimoda. Hon är underbar, eller hur? Då var denna kursen slut, wiee. Vi tackar och bugar för våra högskolepoäng och ser fram emot en ny kurs på måndag kl. 9.

  

Har nu varit i Onsala ett antal timmar.. Jag och min mor har druckit vin, lyssnat på musik och lagat mat till finbjudningen hemma hos mig imorgon. (Hon har lagat mat.. inte jag, haha) Nedan finns receptet till limefilén som jag ska bjuda på, hur god som helst. Prova!
http://www3.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14974





Jag har märkt att Ica Focus är stället att gå till då man vill träffa kändisar. Mitt napp idag var: Jakob Eklund och Peter Swartling.

Onsdag..

   

Nu ska jag promenera ner till korsvägen och träffa Malin, där ska vi köpa kaffe.
Byebye.

Ps. Pallen ovan köpte jag igår med min far, målat den grön har jag gjort själv. Den blev väl rätt bra?

2.25

 Detta regn alltså...

I lördags tillbringade jag kvällen med min kära granne Sarah från Onsala. Om man nu kan säga granne längre, då hon bor i Borås och jag i Göteborg. Det var iallafall längesedan vi umgicks, senast vi träffade på varann var i Sthlm när Coldplay hade sin spelning. Det förvånar mig inte om stockholmarna fick ett stört intryck när de såg göteborgarna återförenas, haha. Iallafall, vi åt middag och förfestade, fick skjuts till hisingen (?) för mer förfestande och tog sedan taxin in till stan. Då hade det börjat regna ordentligt, och så fortsatte det.. Summan av kardemummam: en najs utekväll, trots regnet, med lite för mycket av det goda. Det handlar om sällskapet - yes..

Innan - efter. Charmigt? BIGNONO

 



Igår, som för övrigt var en av de slappaste hemmadagar jag haft på länge, kollade jag film och lyssnade på gamla skivor. Konsertmänniska som jag är dök självklart många minnen upp, och med dem morfars gitarr. Ojoj. Jag är inte lika bra som jag en gång varit men det mesta sitter faktiskt kvar. Fick fram den blåa pärmen -"iplayguitarandiloveit". Jo, det var ett antal år sedan.. Min första gitarrlärare var duktig, men han tvingade mest på oss en massa Per Gessle - Mazarin låtar, inte speciellt tilltalande. När han sedan blev pappaledig tog en ung, het- oh ja, kille över med grym musiksmak. Han fixade iallafall fram fingerplocket till Sophie Zelmanis låt Oh dear.. och det låter skapligt! Mary är nöjd. För att närma sig slutet på den röda tråden: när jag var på konserten på Storan 2004 var denna låten var en av mina favoriter, Lars Halapi är en riktigt bra gitarrist, fast kanske inte lika bra på körsång?

 

Så går det när man ordbajsar och inte har något att göra. sorry..

Hey you,out there in the cold, getting lonely, getting old, can you feel me?


  
  
 


- "Mamma säger att man inte får lägga ut sig själv på blocket"..

Två återbesök i Onsala har det blivit, som sagt. Saknar er allt min kära familj. Tomt har huset blivit när fem familjemedlemmar blivit tre. Tillökning har det dock blivit på övervåningen: värme. Se nedan, en hårdrockare till bror och en syster som förför. Haha. Love.

  



I lördags var det äntligen dags för återförening av gymnasieklassen, ES3B. Platsen var Chez amis och lite fler än hälften dök upp, bra jobbat säger jag. Roligt att träffa sin "gamla" familj igen. Man kan väl säga att vi inte var så fina i kanten när vi träffades, men har man umgåtts med alla i 3 år så blir det som det blir, haha.

 
 


Efter hårt studerande hemma hos Calzone i måndags träffade jag Malin i Kungsbacka. Vi vandrade runt med en kaffe i handen och fönstershoppade, så går det när man inga pengar har. Det var bra att en av oss hade huva på sin jacka då vi hade en enorm flock fåglar över oss, vi klarade oss dock helskinnade fram till bilen utan fågelskit, men det var nära, hjälp!!





I tisdag fick jag besök av mormor, moster och hennes man och mina två kusiner. Moster skämde bort den fattiga studenten och hade med sig god lasagne och sallad. Mormor hade med sig nybakat bröd och vaniljhorn, mums, och jag fick en alldeles egen mormorskål som inflyttnings- och födelsedagspresent. Tack alla <3

    

Då min mor skvallrat och berättat för folk om min blogg så har min moster yttrat sin åsikt om att hon verkligen inte vill vara med på kort här, detta tar vi hänsyn till. Hon har även lärt upp sin son.
"Mamma säger att man inte får lägga ut sig själv på blocket".
Inte för att blocket är samma sak som bloggen, men vi fattar poängen. Han bjöd på skratt för en stund, det kan jag garantera, haha.




Idag har vart en lugn dag, en ledig dag. Jag tog sovmorgon, gick på promenad i slottskogen,
träffade på en säl och en älg:

 

kollade lite tv, vandrade bort till fina Matilda, begav oss till Ica Maxi och hamnade tillslut här: bakade scones och kollade på film. En underbar dag. Det är det bästa, när allt blir spontant.

En annan sak. När man väntat så länge på något så tappar jag till slut lusten, då blir jag nollställd och vrång. Då skiter jag helst i det, för vad betyder det om man fått vänta så länge? Att veta vad som antagligen kommer hända, vad som förväntas hända, nej- då vill jag inte. Då stannar jag hellre hemma och tar hand om mig själv.



Onödiga ting som är snygga eller luktar gott. Fräck skål från Robex. Luktljus från Voluspa.
 

Skvaller..





Grannen under fick körkort för tre veckor sedan, igår kvaddade han sin första bil. Hela högersidan är, vad kan man säga, inte så vacker längre. Grattis säger jag.

Grannen som bor snett under, som är skvallertanten när jag besöker landet, brukar oftast bara stå på sin balkong och röka. Han har kollen om man säger så, med utsikt över alla. Vid de få tillfällen han rör sig uppåt mot oss vid återvändsplatsen brukar han var lite fuller. Häromdagen var han full, och senare har vi fått höra av en annan granne att de förklarat krig mot varandra. Den fulla fick nämnligen för sig att "skvätta vatten" lite här och där i  hans trädgård, och vittnen fick han. Det ska bli intressant att höra uppföljningen, haha.

Underbara grannar vi har här i Onsala.



Edgar Mathias Saving och odd molly..

När vi var i Stockholm för att se Coldplay gick vi genom gamla stan mot söder. Där tvingade jag in alla på ett galleri med en massa fina tavlor av konstnären Edgar Mathias Saving. Check it out..
www.galleri67.com

 
  



När vi ändå snackar pengar och önskelista så drar jag till med odd molly, finns alltid något fint man vill ha, oh ja.
http://www.oddmolly.com/

  
 

Summan av kardemumman..



Även om jag tar händelserna i fel ordning börjar jag kvällens inlägg med att visa det fina soffbordet jag inhandlat idag. Tack vare min snälla far tog vi oss till älvängen och hämtade det. Passar jättebra! Nu ska det andra bordet bort och en fåtölj in! Den riktiga borren kom med och nu är även en del krokar, en tavla och spegeln uppsatt. Tack käre far!

 
 



I lördags kl. 11.27 rullade jag in med tåget i Skövde och möttes upp av mina fina vänner. Ett besök hos sjuksköterskan Jenny var det äntligen dags för! Roligt, det är bara förnamnet om man ska sammanfatta visiten. De fem stjärnorna som levde livet var: Sofie, Mary, Jenny, Lisa och Anna!

   
 

Dagen började med shopping, inte så bra för plånboken- men en självklarhet! Anna ville köpa bh, Size of a head? Jenny inhandlade en finfin mössa att värma sig med i kylan. Listan kan göras lång men den ska vi inte ta upp här. Ojoj.

 

Innan maten blev det lockning av allas hår utom mitt, jag hade mina egenodlade "dreads" i snygg rockabillyuppsättningalabalen2006, haha. På menyn stod Tacos, alltid en favorit. Tillagningen skedde i det lilla studentköket med två plattor, inga skärbrädor smälte sönder, yes!

    
  Fina flickor.

Eftersom att man inte kan festa med tom mage drog drickande sedan igång ordentligt. Drink, efter drink, efter drinkar. Se själv hur kvällen artade sig. Vi hade riktigt roligt och de andra studenterna i boendet undrade nog vad Jenny dragit igång. - Hon tog bara igen för alla andra kvällar hon varit lugn, vad annars?

  
 


En av de som bytte skepnad under kvällen var Lisa. Inte nog med att hon alltid ska tillbe djävulen, hon ska även leka städare när hon har tråkigt i kön till krogen. Skärpning kvinna! En annan kvinna som jag inte trodde fanns länge är Pandora, men hon finns, och hon var i skövde på bogrens, där vi festade loss. Oh my. Även om det var underhållande kanske det är dags för denna kvinna att skärpa sig med? Mohahaha..

 

Efter lite sömn i Jennys jättefina lägenhet blev det "morgonmys". Packning, frukost och sedan tåg hem. Tack för en underbar helg Jenny! <3




Over and out.

Uppdatering..


I fredags körde jag och Jossan på impuls. Vi tog oss en sväng till rockbaren, och oh så kul vi hade. Tack vännen.

I lördags spenderade jag och Sandra ett antal timmar pluggandes på Chalmers. Skönt med miljöombyte, och att det var så lugnt. Kan nog bli en vana? Ska dock se om min egen skola har sådana kort så man kan komma in i lokalerna under kvälls- och helgtid. Smart är det, om man ska vara överambitiös att studera då man egentligen ska vara ledig. (men det är såhär- går man i skolan är man aldrig ledig- fakta). På eftermiddageen/ kvällen fick jag besök av tre fina vänner. De hade planer för ett cocktailparty och Maria ställde upp som värd under förfesten. Det blev förberedelser, pimplande av vin, gammal hederlig partymusik och sjävklart gott sällskap.

 

I söndags åkte jag glatt hem till Onsala för att fira min syster som fyllt 15 år. Hela tjocka släkten samlades och det blev ett kalas lika lyckat som alltid. Borden var så fint dekorerade i hösttema, tror det var far min som stod för detta?

 

Ett glas champange är det väl klart att födelsedagsbarnet ska få?! Vet inte om det hade med bubblorna att göra, men andra glas gick det hett till med under middagen ..
 

Annas mage hade blivit stor och snart (ja, tiden går fort) kommer hon och André kanske (?) ha en lika fin flicka som Jessica och Mikael - Nea. Med kanske menar jag självklart könet :P
 

Killarna fick självklart passa på att leka, var det inte med varandra så fanns alltid moppehjälmen.
   


I måndags hade jag min fruktade salstenta. Ska jag vara ärlig har jag redan förträngt den. Det gick som det går då man får tre timmar på sig att besvara tre stora frågor. Det är klart att man inte är nöjd när man går därifrån, men samma förutsättningar för alla så det är bara att gå vidare - det värsta som kan hända är att man får komplettera, och hur farligt är det på en skala? 

 
Idag höll jag på att somna under föreläsningen, så går det när man slappnar av efter allt plugg till tentan. En sten föll. Men vad gör Maria om inte beslutar sig för att gå på konsert! Jag är återigen nöjd, så nöjd. Saybia på Sticky. Hade övervägt i några dagar att det var värt att gå på konserten själv, men i sista stund kunde jag hållas sällskap av Oscar och hans syster Lina! Konserten var braa! Har ändå lyssnat på dem sen slutet av högstadiet så det var minnen, och nya skivan är kanon. Ooh. Jag behöver väl inte upprepa att jag älskar att gå på konsert. Lovelovelove it. Nu susar det sådär gott som det gör efter man vart på konsert, egentligen borde man väl ta hand om sina öron bättre, men det är ju inte lika bra med öronproppar. Nej, det ska vara på riktigt!



 
 




enchant me with the courage to believe - and grant me all the wisdom that I need



En kommentar skulle sitta fint efter varje läst inlägg.. Come on, var inte blyga.

www.lundlund.com




Jag tackar borta, jag tackar hemma.
Att säga tack ska jag aldrig glömma.
Om jag är liten, om jag är stor
så ska jag tacka, det säger Mor.



Det börjar ordna upp sig nu. En salstenta är inte hela världen, det kom jag fram till idag, och då släppte en del press. Tänk så enkelt det kan bli när man bestämmer sig för att släppa taget lite. Imorgon ska jag jobba några timmar, längtar! Och på söndag är det släktkalas för syster som fyllde 15år för en månad sedan. På måndag är det som sagt salstenta, när den är färdigskriven ska vi fira det genom att festa loss på Hard Rock på fredag, äntligen blev en dag bestämd för att festa med klasskompisarna. På Lördag, nästa vecka då, ska jag äntligen få besöka sjuksköterskan Jenny i Skövde. Det kommer bli en grym helg med tjejerna! Det är aldrig fel att ha något att se fram emot.



Jag tänker på dig vännen. Det är inte roligt när det är så som du har det nu. Men det kommer att bli bättre, jag lovar. Man behöver nog en del mot- och nedgångar för att senare uppskatta det som är bra. Even if it sucks, och dessa motgångar inte är just de man vill vara med om så kämpar du på bra, bättre än många andra. Men jag finns här darling. <3



Kolla in www.lundlund.com
Riktigt bra fotografer samt illustratören Liselotte Watkins. Fotona och bilderna är hur härliga som helst!