"Mamma, mamma, ge mig kraft!"..

Det är värst vad tiden går fort. Julafton har vi passerat och om två dagar är det dags för nyårsafton.
Orkar inte skriva en massa så det blir en sammanfattning av den senaste tiden i bilder.



Vi börjar med Darin. Han får vi inte glömma, haha.





Julafton spenderades hos moster i Askim. God mat av superkocken och stockholmarna på besök: najs!
På juldagen var vi hemma i Onsala, middag med delar av släkten och lite födelsedagsfirande för min käre far som fyllt ett år äldre, grattis!

   
  



i Lördags var hela familjen på bio roy och såg U2 konserten i 3D. Efter fem min med de vackra glasögonen trodde jag att jag skulle spy av illamående, men det ordnade upp sig och blev en häftig upplevelse. Det var tufft, men konserter ska ju ändå upplevas in real life, så man kan svänga loss, alltså inte sitta still i en stol..
Några i min kära familj har väldigt små blåsor, självklart var det tvunget att besöka en av de läskiga toaletterna. Vad jag hört från andra så tänker jag aldrig sätta min fot i en sådan. För att sätta ett prick är bokstaven i begav vi oss till Bamboo för att äta den efterlängtade "bröllopsmiddagen". Första besöket, and me like. Buffé ska det vara, och en buddha på det.

  
 
 



 Mary signs out. 

god jul..

What if Christmas, he thought, doesn't come from a store.
What if Christmas, perhaps, means a little bit more.

Dr. Seuss



Denna afton har jag varit på godhem. Min bror och de andra killarna som bor där bjöd sina familjer på hemlagat julbord. Oh så gott det var, riktiga kockar. De hade en gran som var den största jag sett hitills i år. Den var så stor att de varit tvungna att vika toppen och låta stjärna "ligga" på taket, if u know what jag menar?
Imorgon är det julafton och det ska firas hemma hos moster i askim. Massor med belåtna släktingar kommer.
Kan du vissla Johanna måste jag alltid se, men inte vet jag varför?




please don't stop the music..

Det där med att designa sin blogg, det är en konst i sig, och jag tar mig långsamt framåt.
Är inte ipoden häftig? Listen to my music!



Igår var det sista seminariet för denna kurs, det blev feedback i massor och mitt arbete uppfattades bättre av de andra än jag någonsin kunna tro. Man blir så sjukt blind när man sitter och skriver flera dagar i rad. Tror att det är katastrofalt. Så nu blir det bara till att förvandla manuset till ett färdigt arbete, lägga till en del referenser, sen är jag färdig! Och ledig, fram tills nästa kursstart den 19 jan, yes!
Efter skolan var Maria så duktig att hon städade hela sitt place, de gröna lamporna är nu röda för att skapa julkänsla och imorgon kommer far och lämnar bla. en julgran som jag fått, ska bli riktigt intressant. Min egna gran, haha.
Det blev pysselkväll hos moster, pepparkakshus, julbak osv.. Förfest hos Nicole och utgång i stora staden. Såg Darin uppträda på Blvd, dansade ut ur den hemska värmen/ stanken och fortsatte stegen mot bryggeriet (stället där man får både det ena och det andra upptryckt mot en)... Summan av kardemumman, ännu en fin kväll med mina kära vänner, me lajki.




Nu blir det natten..

Lite musik dårå..


Man kanske skulle skaffa sig en bonde?


Studentdieten, den går man på ibland. Har pluggat som en galning de senaste dagar. Det har resulterat i jag glömt av att äta. Hemma hos Karin igår levde jag på enbart knäckebröd, isvatten och glögg. Bra jobbat säger jag, dåligt säger mamma. Haha. Manuset för hemtentan är inskickat, på fredag blir det feedback sen är jag nästan, nästan ledig fram tills den 19e januari. Ledighet från skolan blir dock till jobbdagar, men jag tackar inte nej till pengar.

Karin hade köpt en tomtedräkt till sin katt, stackars. Haha.



Jag vill välkomna
Lisa och Marcus till staden Göteborg. 
Grattis till lägenheten!  :D





Rockstar..



Ikväll är det party för piff and puff, hell yeah!










IDOL 2008

En sak som jag glömt nämna är att jag var på fredagsmys förra veckan hemma hos Anna med en massa fina vänner. Vi drack glögg och gjorde knäck, kollade idol och pratade en massa. Mysmys.

 



Jag glömde även nämna över stjärnvinsten som Karin vann, herremylord.
Men vem vill inte ha en jättepapegoja? Haha
Karin gillar gosedjur, märks det?

  



Julpyntet är framme och igår var det lussefirande på förskolan. Riktigt mysigt och barnen var hur duktiga som helst!

  



Har vart i Onsala i två dagar nu, hostat ikapp med min syster. Mor och far är i Danmark på miniweekend, naawh, så vi har fått hålla i det stora julbaket själva. Jag försökte mig på en pincettång, lisa en ballongvisp samt en manet. Sen blev det självklart en massa hederliga vanliga också. Med saffran och utan. Ska det vara lussebullar så ska det vara hembakt..

  
 
 

Vi har även sysselsatt oss med att se på Idol finalen. Men vad händer inte precis innan röstningen avslutas? Jo: fyran slutar att fungera. Alla andra kanaler fungerade precis som vanligt utan fyran. Ibland blir man riktigt pissed. Men, med lite hjälp av piff så fick vi reda på att Kevin vann, det var han värd.

Over and out - med en låt: Ane Brun - Are they saying goodbye


Snygga tjejer i Bordeaux..

Har jag berättat för er när jag och mina vänner Jenny och Lisa var på besök i Bordeaux, under vår tågluff? Här får ni två "sidor" från min resedagbok som vi skrev i så ofta vi orkade. Det är precis som jag trodde då, hur roligt som helst att läsa nu i efterhand!

Idag är det den 5 juni, året är 2007.
Igår var så jävla kul! Att man kan ha så kul på ett hotellrum! Först lekte vi fotomodeller och sminkade oss och försökte att "acta" sexiga framför kameran. Jag och Lisa är inga sexiga människor alltså!! Hahahah. Sen drack vi vin (. . . . . . .) Too much chips & vin + cola. Usch. Idag har vi shoppat. Lisa shoppa massor - fusk! Jättefina skor iaf! Jag köpte hudlotion på Sep(e)hora! 4.8euro! Fick värsta fina boutiqepåsen och parfym! :D nu planterar vi blommor med frön ute i balkongblomlådan. Dem fick vi av en gubbe som kom precis så Lisa slog sig så hon blev arg och skrek fan. Jag tror att han blev rädd. Haha. PUSS JERRE

6 juni 2007
Nu skriver jag det här så vi inte glömmer: Igår morse när vi precis hade vaknat drog vi upp solskyddet (?) och vi hörde någon som skrek i en megafon, massa konstigt på franska. Maria springer fram till balkongen och ser en stor lastbil med två lejon (OBS! Riktiga!) i! Helt stört! Hej då. Puss Lisa




Balkongblomlådan..


Snygga fotomodeller!




"Fan vad fint det var i Bordeaux!"

Vassegoa..

 


Skönheten och odjuret..



Vi fortsätter på Tommy Körberg, eller hur Sofie? Jag och Karin orkar inte plugga mer. Vi sysselsätter oss med youtube. Hennes favoritfilm är skönheten och odjuret, det förklarar videon ovan. Haha. Hon är även svag för simpsons, speciellt klippet där Dr. Phil är med:
-" you got to help me help them help you help me help you."
En bra mening som sammanfattar den mannen, ja.

Nä, nu kanske man skulle skärpa sig.

www.SOUK.se

Söker man på ordet Barbie får man upp 1550 sökningar på tradera. Inte för att jag leker med barbiedockor längre, men jag hittade en auktion på just Tradera, genom SOUK, som var något intressant. Några svenska kändisar har fått designa sina egna barbiedockor och pengarna som de säljs för går direkt till barncancerfonden. Sådant gillar Mary, yes indeed. Välgörenhet alltså.

Dessa två är mina favoriter:

Designad av Miss Li.


Designad av Amy Diamond.



Detta är den docka som har det högsta budet: 2000kr.
Designad av Carolina Gynning.
Me not really like no.






Jag är riktigt sugen, brukade gå på lussenatta på Facklan förut. Fast då snackar vi b-biograf med b-filmer. Detta är ju äkta vara i storstaden. Och om du vill festa till det lite extra, betala dubbelt så får du plats i VIP- salongen. Endast 440kr, haha. Läs här.

Sol i sinne, brun inne..

Jag vill se Sunes sommar.



Och Sunes jul..



Jag vill se dans, ung kärlek, pulkafärd, brinnande mattor, husvagn, julbord, skriksjukan, kryckor, raggare, rudolf, allt, alla.

Haha, Observera att jag utvecklats till ett monster. Jag sitter fortfarande i föreläsningssalen, och mitt engagemang försvann för längesedan. Spanjorskan skrämmer livet ur mig. Hon har väldigt svårt att ta andras åsikter.

"Det finns en levande människa som står på andra sidan nätet" 081208 Gilda
Jag fattar nada..

Sandra kollar fotoalbum på datorn, Karin spelar mobilspel och äter pepparkakor, Gunilla suckar.

Live från AK2137..

Jag har aldrig varit med om en föreläsning där föreläsare promenerar upp bland publiken, hon skrämmer mig. hon pekar på folk och tvingar en att svara. Oh my. Hon skriker och har sig.

 

Just nu sitter Maria på en föreläsning. Bra eller inte, jag är tvungen att skriva för att hålla min del av överenskommelsen. Damen pratar om flyktingbarn och deras första tid i skolan här i Sverige. Det är uppföljning från studiebesöket i fredags som jag skolkade från pga. brist av engagemang och pengar. Det var delade åsikter från besök på introduktionsskolan för flyktingbarn, vissa tyckte att det var mäkta intressant, andra att man såg barnen som apor i bur. Jag förstår, för hur lätt är det för ett barn som sitter vid sin bänk att försöka ignorera att 10 lärarkandidater stövlar in med ytterkläder och ställer sig längst bak i klassrummet och observerar. Lägg då på att barnet inte kan speciellt mycket Svenska, om ens något. Snacka om att verkligheten inte visar sig. För att se hur det går till på en sådan skola skulle man behöva komma dit ensam, men det får man tydligen inte, för att de har besök inbokade hela tiden. Stackars barn som blir övervakade heela tiden. Usch och fy. Får det verkligen gå till så?

 

Nåväl. Vadet. Anders ”bloggarn” Nyströms del var att blogga varje dag under en veckas tid. Han har varit duktig! Nu sitter jag här under föreläsningen. Själv känner man sig ganska olydig, respektlös. Maria med sitt goda hjärta kan inte riktigt med detta egentligen, men vad gör man för att inte förlora.

 

Bildbevis:

 

 

Observera att det förekom tekniska svårigheter under detta kort, inte för mig utan för tanten. Och tro inte att folk är på väg att gå, vi brukar sitta med ytterkläderna på oss, det är kallt i salen. Den skrämmande tanten är hon i mitten. hade jag haft systemkameran med mig hade ni fått se en close-up.

 




Något som förekom ofta under förra terminen då vi gick i en stor klass på över 300 studenter var att många gick under själva föreläsningen, vi pratar om de som inte kan vänta till pausen, vi pratar om de som har inte kan låta bli att trycka sina klackar hårdare i golvet än vanlig. SÅNT är pinsamt! Då skäms man för deras skull. Man är på en föreläsning som blivande pedagog och kan inte ens respektera föreläsare en liten gnutta. Sen håller jag med om att vissa föreläsningar är sjukt omotiverade, att de inte ger en något i sin utbildning, att de är öronbedövande (säger man så?). Då kanske det är liite okej att gå i pausen, men hur hemskt måste det inte kännas för föreläsaren att komma tillbaka efter pausen och se att mer än hälften har gått? Vad är rätt och fel?

 


 

Klockan 12 slutar föreläsningen slut och då ska jag snabba mig hem på en timme, hinna äta lunch och vila för att sedan bege mig tillbaka för ett seminarium. Nä, den där vilan blir det nog inget med. På tisdag – torsdag är jag ledig från skola, inte ledigledig, jag ska skriva på min hemtenta, men det är skönt att lägga upp dagen som man vill.. Bara man har pli på sig själv. Till helgen ska jag kanske passa min syster, det beror på hur mycket fester och middagar hon planerar att gå på. Snacka om att ens syster har ett  mer fartfyllt partyliv än en själv. Ojoj, här känner man sig gammal.

 

Såg för övrigt Britney dokumentären, måste ändå hålla med Jenny och alla: Go team Britney. Lämna stackarn ifred. Ge henne i alla fall en dag ledig.

 

Jag har även laddat ner ett antal avsnitt av den gamle julkalendern trolltider. Vet att den är en av Matildas favoriter men jag kommer knappt ihåg den, det blir till att fräscha upp minnet.

 


 

Detta blev allt för denna gång. Snart är 120sekundersrasten slut som vi fick för 5 minuter sedan. Hoppas innerligt att det blir en längre snart..

 

Mary signs out..


Fantasi för att förstå verklighet..






GUILLERMO DEL TORO





en säck med rötna potäter..

Idag var Maria egentligen ledig, men hon traskade så glatt upp i tid och åkte 3ans spårvagn till Chapmans torg med bror sin. Målet var Källfelts byggnads AB - min hyresvärd. Jag skulle tacka för all hjälp, nu några månader efter inflyttning, samt skriva upp bror på hyreskön, men nä, det fanns ingen kö, sedärja. Hellu? Vad händer? Trots att jag själv har en superfin lägenhet  i centrala göteborg och är hur nöjd och tacksam som helst så kan jag inte sluta att bli upprörd över hur saker är. Som mina vänner kan intyga så bukar jag ofta släppa kommentaren: folk är fan dumma i huvudet. och så är det, folka kan vara riktiga rötna potatisar, riktiga ärtor. hur tänker de? de tänker inte alls va?, JA - så måste det vara. och det ska alltid vara värsta dubbelmoralen.. ärtorna motarbetar sig själva.. sen har jag en liten fundering: eftersom att hela samhället är uppbyggt på kontakter, varför då inte utnyttja de man har? well well, sånt  livet.

När jag kom hem en halvtimme senare (då besöket inte tog mer än 2 minuter) fick jag ett samtal från poolen.
- kan du jobba idag och på lördag?
- SJÄLVKLART!
Så idag har jag varit en flitig arbetsmyra, pengarna blir bra att ha sedan! Ibland har man riktig tur.

Nu ska jag sova, och om inte annat så kommer säkerligen mor snart och klagar på att tangenterna låter för mycket. 
- minna, nu får du släcka! du kommer hem imorgon så då får du vela med din egna dator..
Notera att hem betyder min lägenhet, oh, är det inte underbart att bo själv ibland? Slippa allt tjöt :P

Over and out.


Jul på Liseberg..

Idag var det VFU- möte på Aranäs. Det är tur att jag hade ett giltligt månadskort annars hade det retat ihjäl mig att jag åkte dit för att äta en clementin. För det var typ det enda jag gjorde. Vi fick ett papper med frågor som vi skulle svara på men då man endast gått två terminer så kunde man inte bidra med särskilt mycket. Tack och hej leverpastej.





Efter mötet åkte jag in till Liseberg för att hålla Karin sällskap, tur var väl det då hon vandrade runt helt själv då hennes kompis avbokat. Jag fick ett varmt välkomnande, sedan traskade vi runt och mös i duggregnet, haha. Snölandskapet gav en allt lite mer julkänsla.  Under året som gått har jag hört vid ett antal tillfällen av Karin att hon alltid vinner en massa när hon är på Liseberg, och det gjorde hon även idag. Det handlar om att behandla pengen med ömhet, lägga i den varsamt, pricka in ordentligt, hålla tummarna och hoppa på stället, räkna ner och se tången sakta närma sig det utvalda djuret: och vips! så har man ett alldeles eget mjukisdjur att pussa på.





Något som jag ser fram emot varje gång jag går på jul på Liseberg är fotouställningen uppe vid lisebergstornet. Inte för att jag brukar hänga på liseberg såhär vid juletid.. men iallafall, det finns en fotograf där som alltid ställer ut sina verk, han heter Stig Kälvelid - "mannen som talar med blommor".  Han gör tavlor som är to die for.
 


linnés dotter - kungaparet - lyckliga tårar - passion - ser du mig - tant brun

Efter lite spelande och taveltittande mötte vi upp Carin, nästan hela basgruppen från förra terminen samlad, weei. Vi gick runt lite och hittade julgranstävlingen. Mina favoriter:

Rivstart - svartsprayad med ankor i galna outfits.
Grunden bois - man blir bara så glad va, en härlig blandning!
Kristian Anttila - en gran full med tjugolappar, vi är nästan säkra på att de var riktiga!

 


TIS, 2 DEC..

Idag var jag på spinning- puls passet, det är grymt. Bra ledare, bra peppande musik, man blir helt slutkörd. Jag tog i så mycket i slutet att jag mådde illa ett långt tag efteråt. Kan iförsig bero på att jag var hungrig också, så jag åkte en sväng till icamaxi, köpte mat och lekte sedan kock i köket. Det blev thaimat. En ny sort, att rekommendera! : Köttfärs, kokosmjölk, ingefära, röd currypasta, vitlök, citrondroppar, fisksås, paprika och champinjoner.



Detta är min snygga syster. Hon är fin. En riktig hallontårta. Me love <3



  Snygga syskonbilder.



Efter jobbet i lördags mötte jag som sagt upp några vänner. Kvällen slutade hemma hos Sarah. Hon var hundvakt. Här har vi Kenneth. Ett riktigt muskelpaket. Många kallar hundar som han för att vara värsta kamphunden. Förutom blåmäkena han ger pga sin vikt finns det ingen snällare hund, så det så. Kenneth gillar att ligga roligt på mattan, han gillar också att åka bil, då finns det mycket att se på.

  



Piff och puff - girls night out..





Nu ska jag se desperate housewives, sedan kanske lite LOST? Man blir beroende. Fick för övrigt precis ett samtal från min kära mor. Det blir ullared efter studiebesöket på fredag, sedan mys med idol och annat med Anna, Lisa, Jenny och kanske någon mer? Sa till Anna att jag inte kunde komma förut idag för att jag skulle passa min syster, men det är ju inte förens nästa fredag! Och ja, min syster som är 15 år behöver passas, hur skulle det annars gå när föräldrarna åker till Danmark på miniweekend? Haha. Det går för övrigt en riktigt dålig film på trean just nu, American dreamz, riktigt dålig!

Over and out darls..