No? No what?

Jag har den senaste tiden följt pappas årliga sommarråd, - sätt upp håret i en tofs så får du mer färg. Kom hem från Bulgarien, nessebar i onsdags. Självklart till ett regnigt Sverige, men what to do. Jag och Joss har haft det superbra. Fick värsta lyxrummet med sovrum, vardagsrum med barbord, två toaletter (?) och en enorm uteplats, vad vi nu skulle med den själva till, haha. Hade vi velat hade vi kunnat bjuda in alla gäster till vårt stora place. Iallafall, en lugn vecka med sol, bad och goda drinkari en härlig omgivning. Tack!
Har dock lite ångest nu, vad hände med sommarens alla veckor. På måndag börjar skolan igen, och även fast det ska bli riktigt skoj att börja inriktningen hade jag inte tackat nej till en veckas ledighet till här hemma. Men så är det väl alltid.

Har verkligen blivit en sådan människa som inte vill förbestämma något. Man känner sig så låst, och oftast känner man inte för det som man bestämde några dagar innan. Har iallafall spenderat några dagar med Matilda, det är så härligt att man ringer till varann och den ena frågar om man har lust o komma förbi och man bara kan ta cykeln på tio minuter. Igår var jag moraliskt stöd på Fysiken, alla trodde att jag jobbade där, haha. Riktigt roligt var det, kanske ett framtida extraknäck, or not, haha.

Köpte träningskort på S.A.T.S igår, med Matilda. Nu är det dags att bli en riktig hurtbulle igen, ska bli grymt skönt. Jag älskar att träna, så är det. Första passet var kl 11 idag, spinning och core. Nice!! Ledaren berättade att hon fyller år på tisdag, och årtalet 1960 till ära fick vi lyssna på gamla godingar. Hon var störtskön, kom från England så hon hade en riktigt charmig brytning som hon utnyttjade på bästa sätt. Kom igen daa fö faaen! var bara en av alla kommentarer hon slängde ur sig när hon gång på gång sänkte musiken för att peppa eller tvinga oss att sjunga med alla låtar, haha.

Nästa lördag är det bröllop, kusin Jessica ska gifta sig med sin Mikael. Jag och bror ska vara dagens fotografer samt ansvara för att allt går rätt till. Jag ska inte spilla champange över alla gäster, jag ska inte spilla. Min världsvana för restaurangyrket borde dock finnas kvar, haha.


So long för nu, orkar inte skriva mer, over and out.

Ladder 49..

Jag kan inte hjälpa det, ibland blir jag löjligt blödig. Hade besök av kusinen och vi kollade på vår film, ladder 49. Hon blev hämtad innan slutet, men när vi väl kollar på den så grinar vi som riktiga barnungar. Ibland är man för svag helt enkelt, men det bjuder vi på :)




You always pickup women in the supermarket?
No, i usually throw them over my shoulder and carry them down a ladder


First We Take Berlin och Ernst Kirchsteiger..

I torsdag var det sticky som gällde. Hela familjen var samlad och kusinen från sthlm spelade med sitt band.. De var grymma, bättre live än inspelat.. Efter åkte de äldre hem och vi festade vidare med bandet, jag och kusin Josefine. Stackar Joss mådde inget vidare och åkte hem hon med.. Som sagt, vi festade och hade riktigt roligt tills de stängde. Sedan begav vi oss uppför den långa backen hem till mig.. Det blev självklart "djupa" diskussioner innan alla somnade, hela 6 personer fick knö in sig.. Men det gick fint, tills jag vaknade.. Självklart klockan kvart i sju, och jag kunde inte somna om. Så jag tog mig en morgon promenad, fixade tvättid, pratade med brevbäraren och mer därtill fram tills halv elva då de andra vaknade. Haha. Bra jobbat!

   
 
 

Joss, Mary, First We Take Berlin, Kusinjosefine och Björn.


Kollar just nu på Elizabethtown, småmysig film. Det bästa är ju helt klart boken han får, med beskrivning för vad han ska göra under sin bilfärd, helt underbart med bra musik och allt, för musik måste man ha i bilen!.. Det är sådant jag själv skulle kunna pyssla ihop till någon. Och sådant som man själv skulle vilja få.
Lyssna.. http://www.elizabethtown.com/home.html



"De som vågar vinner." - Man måste utmana sig själv. Det har jag gjort på sistone. Och då mår man bra, när man vågade. Sen om det inte gick som man tänkt sig efteråt så får man väl ta det, och tänka på att man blev "ngr centimeter" längre istället. Well well.



Igår var Jenny och Sofie här, inspekterade mitt boende, hoho.. Mary bjöd på tilltugg som uppskattades, får bli min bjudmat i fortsättningen, haha. Fick jättefina inflyttningspresenter som passade perfekt! En rolig en var tändsticksasken. Vem fanns på om inte Ernst Kirchsteiger och hans citat "Här sitter jag och känner in rummet." Den mannen alltså, jag tål inte honom.. Haha, men rolig är den.Tack: Jenny, Sofie och Oscar!

  





Idag har jag bl.a tvättat, kastat skräp och fått besök av min far. Promenerat bort till Matilda och hjälpt henne med datorn och gjort avenyn för en stund. Om man ens kan säga det. Vi köpte oss lite mat och satt vid storan, lyssnade på inte så bra musik som mix megapol bjöd på och begav oss sedan till diamond dogs där det var möhippemiddag för min kusin. Hon vart lite lätt påverkad, men det är inte så konstigt då de hållt på hela dagen.. Hon hade fått en danslektion, åkt kareoketaxi, målat madonnatavlor som hon fick sälja på stan samt gjort plånbokstricket, det där där man står gömd och håller i ett snöre från plånboken och drar när ngn försöker plocka upp den. haha. Grymt.  När de var på Elite plaza fick hon sig en upplevelse, de var där för att dricka champange och helt plötsligt kom Peter Siepen dit och satte sig i hennes knä med bar överkropp, planerat alltså. Det bör även tilläggas att hon älskade honom för ett antal år sedan. Då han var modell för Kappahl och hon fick en sån stor "docka" i verklig storlek och hade på sitt rum. Haha, kul för henne. Just nu är hon på kajskjul 8 där han är dj.



Imorgon ska Sarah komma hit, sedan KusinJosefin. Vi ska kolla på vår favoritfilm, sitta o grina tillsammans. Haha, den funkar alltid. Vi är så löjliga.



Sanningens ögonblick,  ett sjukt program. Vad är det med folk egentligen.. Bara en tanke..

Snälla söta rara Maria, kan jag få ett päron till?

Jag lär ungarna att uppföra sig, haha. Till skillnad från vissa delar av partysällskapet i lördags på kräftskivan, då de efter en tur till statoil kommer tillbaks med inte mindre än- just det, två skyltar. Behöver jag tillägga att trots dåligt samvete då man känner personal på stället där de kommer ifrån, var det sjukt roligt. Oh ja. Haha. Men herregud, ibland måste man dra till med sådana grejer, man måste känna att man lever ibland, eller? :P




Den där soliga sommaren har försvunnit, det bara regnar hela tiden. Iallafall här i onsala. Yes, i onsala är jag. Känns riktigt skumt, och jag vill tillbaks till lägenheten. Har ju alla saker där, plus en säng att sova i istället för en soffa, men jag är inte kräsen, haha. Gratis mat är inte fel heller :P

På torsdag är det Sticky som gäller. Kusin Max kommer ner från sthlm med sitt band och spelar.. Ska bli skoj, med party och grejer! Fredag blir lika festlig, lite inflyttningsparteey med utgång.

Snart bär det av till Bulgarien, onsdag nästa vecka, behöver jag säga något?
 

Har man vuxit upp på "landet" kommer man nog alltid komma tillbaks dit. Iallafall jag, aldrig att jag kommer bo i storstan för alltid. Att ha det lugna, kunna cykla ner till stranden, det är livet, på sommaren iallafall. (Den återkommande handbilden med bär i, haha. Fult men gott. Mooget.)

    
 



Jag bjuder till det med dagens idolbild.. Här får ni min grymma mormor.. "Hon langar posen" som min syster sa!


Kräftskiva at Jennys place..

Igår var det kräftskiva. En riktigt lyckad en. Jag hade verkligen superroligt. Nära och kära och några nya att bekanta sig med. Fina människor.. Blen inkallad till kvällspasset så jag hinner inte skriva så mycket, ni får bildbevisen istället. Pga kvällens tillstånd får ni ursäkta att mobilbilderna är suddiga.. 

  
 Kvällens värdinna var finast av de alla. Matchande från topp till tå. Strålande Jenny den förtjusande!

 
  
Marcus kämpade med kräftorna för att sedan äta det förbjudna, ostkexen. Här finner ni version 1, 2 och 3 av hans otroliga skapelser. Nå, ett framtida yrke?

   
Sofie hittade en nyckelpiga. Två timmar, dagar eller år. Hur gammal var den stackarn? Och nej, hon hade inte tråkigt, hon hade superskoj- det kom inte riktigt med på bild bara. :D

  
Lisa hade med sig räkor och aioli från kära pensionat frillesberg. Jag säger då det, de är inte att leka med! Och ja, vi var så mesiga att vi åt räkor, inte kräftor.

 
Lisa fann sin trogna kompis. Den smakade tyvärr inte så gott, haha.

 
Superbra bilder, haha.

Summan av kardemumman, en toppenkväll! Tack Jenny!!

Inga kor på isen..

Idag var sista dagen på jobbet. Jag är nöjd, det har varit många upplevelserika veckor med blandade känslor.. Det är hemskt vad fäst man blir vid vissa, hur man lider med de som mår sämre och sämre eller gläds med de som mår prima. Jag och piff bjöd folket på kaffebröd, vilket uppskattades rejält.

Har jag tänkt på. Vad vill man när man bli äldre, gammal. Man måste känna sig så hjälplös när man ligger till sängs hela dagen lång och knappt kan röra sig. Känns livet värt att leva? Hur kul är det att sitta i en rullstol hela dagen, på samma ställe med undantag för toalettbesök. Vad tänker man på egentligen? Kan man ha så mycket att tänka på att man har fullt upp med sina tankar hela tiden?

Well, inga kor på isen, som en rolig tant sa idag. Har aldrig mött någon som pratar så fort som denna dam. Tillbringar man fem minuter med henne så skakar huvudet när man går därifrån för att man försökt följa med i hennes snabba ordväxlingar. Haha, damen har krut i sig.



Tiden går så fort.. Blev en massa tittande i skolkataloger och fotoalbum i veckan.. För över två år sedan var studenten, vart tar tiden vägen? Det känns bra iallafall, allt som händer runtomkring. Ingenting att klaga på, annars är det så lätt att göra. Jag har precis flyttat hemifrån, jag trivs grymt bra. Jag har nära till allt, jag får besök av många fina människor. Bara en vecka kvar med jobb, snarare 4 dagar, sedan är det semester i två veckor innan skolan börjar, och det ska bli riktigt roligt!



Efter jobbet idag mötte jag upp Matilda vid lisebergsstationen för att promenera bort till Lotta. Vi begav oss ut på äventyr, en långpromenad utan den blekaste om vart vi var påväg.. Jo, självklart hem igen, men vägen den kunde vi inte! Vi vandrade runt, mot Bö, upp till delsjön, genom skogen med frisbeegolfbanan, förbi en golfbanan (inte nödvändigtvis i den ordningen) för att sedan upptäcka att vi gått alldeles för långt, Det blev till att vända för att sedan beklaga sig om fotont resten av kvällen efter tvåtimmarspromenaden. Aj, jag har en blåsa på lilltån. (Hur gick det emd att klaga egentligen?) Det var iallafall tur i oturen att hunden inte var på humör när vi skulle gå, då hade vi fått bära stackarn en bra bit. Han fick leka med ett äpple när vi kom tillbaks istället :P




Nu är det någon som spelar munspel utanför, haha. Kanske inte klockrent, men halv två natten till lördag finns det en del man kan skylla på, haha.

Imorgon blir det tvätt, sedan ska jag och Jenny förbereda kräftskivan innan alla andra kommer, mys. Kommer bli en fin kväll. Nu är det sängen..

Over and out..

Hey ya..



Fick den av Jossan, grymt bra..

Nu är ringklockan fixad, likaså eluttagen. Bra service på detta stället må jag säga. Riktigt skön elektriker som kom förbi, vi pratade gitarrenrdå det självklart inte gick att missa min på väggen, haha. Han brukar dundra på hemma, men grannarna tycker bara att det låter bra så ingen verkar störa sig. "Man bor ju i hyresrätt, inte på lugna gatan" var hans motto, så man kanske vågar dundra på lite mer själv nu efter dessa "visdomsord", haha.. Vänta bara tills ljudsystemet kommer fram.. Nu funkar det som avlastningsbord istället, haha, inte bra..

Fick ett oväntat besök av Lisa för ngn timme sedan, hon hade vägarna förbi då hon kört hem Irma. Fick oss en go pratstund, du är fin Lisa! På lördag blir det kräftskiva hos Jenny den förtjusande. Parteey.

Nu luktar det gooott i lägenheten. Mary har en sockerkaka i ugnen, haha. Jäkla hemmafru.. Nä, men mor och far ska få när de kommer om en stund. De är så snälla att de är på Ikea och köper min matta nu. Tack

Resten av dagen: vet jag inte vad jag ska göra. Sarah verkar inte komma.. Så vi får se..

Måndag..

DEN VA BRA DÖH!!
- Dagens går till Joss från Mary, vassegod.

När jag åkte från jobbet idag och skulle ta spårvagnen från korsvägen såg jag brandbilarna vid huset som började brinna sent igår.. Blev så nyfiken att jag sökte över internet vad som hade hänt. Då fann jag denna kommentaren...

Vi har inte branden under kontroll, sa Bo Holmberg på räddningstjänsten..

Fick inte med hela nu, de jävlarna har ändrat texten..Haha, Men han kommenterade lite under släckningsarbetet igårkväll. Lite häftigt.. Min papi liksom. haha. Han är bra..

Det blåser rätt mycket här uppe på sjätte våningen.. Ibland så mycket att det känns som att väggen ska flyga in i rummet, haha.. Och det har regnat konstant hela dagen, vart tar regnet vägen..

Kan inte någon köpa mig en matta? Jag behöver en matta, det ser så sjukt tomt ut här.. :P

Lördag, inflyttningsdag och mys med Joss.

 En drink vid fönstret i nya lägenheten.

 Pose i badrummet, haha.

 Fina Joss. 

 Piff och puff.

 Haha, här får ni alla modebloggare.

 Hallen so long. "Den nakna gubben saknar Onsala".

 Den gamla lampan från stockholmssläktingarna passar braa!

Om en dag smäller det..

Nu börjar det arta sig. Åkte in för andra gången idag med ett lass grejer. Imorgon blir det att ta de tunga grejerna, och allt annat. Sen bor jag i lägenheten, då flyttar jag hemifrån.. Haha, sjukt ändå. Kommer nog bli ensamt i början, kännas sjukt att inte springa upp o ner i huset. Men jag hoppas att folk kommer och hälsar på så jag får lite sällskap, ni är välkomna!

Idag var en bra dag på jobbet. Kom dit och har nog aldrig vart så trött innan, men det övergick snabbt till sjuk energi.. Har vart riktigt peppad inför flytten, Heivi tyckte nog att det var underhållande.. Hon berättade även en sak, i samband med att alla blev bjudna på smörgåstårta på jobbet.. Vi vikarie har tydligen varit superduktiga denna sommaren, över förväntan, bättre än ngn annan sommar.. Så the boss beslutade sig, genom de ordinarie som sagt sin åsikt, att bjuda oss på ngt extra.. Thanks. Hon berättade även att de ordinarie ringt till chefen och pratat om enbart piff och puff aka Joss and Mary -Josefin och Maria. Vi har tydligen vart de bästa, lättlärda och har mycket att ge.. Och det känns sjukt bra,, detta är vi värda. Från att komma på öppet hus då vi inte visste vad vi skulle göra under sommaren till att vara bäst i "klassen", på ett jobb vi typ prioriterade sist på listan över önskemål.. Men jag sa det Joss, att det nog skulle bli en bra sommar, och det har det varit, och det som kommer de närmsta veckorna gör det bara bättre! Vi ska vara grymt nöjda, det är iallafall jag! Endast en vecka kvar på hemtjänsten och en på majblomman, sedan är det semester i tv veckor, varav en i bulgarien.

Nu ska jag fixa iordning lite flyttlådor, mamma tjatar hål i huvudet på mig, hon tar väl säker ut det sista nu när jag inte ska bo hemma längre så jag ignonerar hälgten.. Men hon är fin min mami, och pappa med. Underbara själar som alltid ställer upp.

- Love.